A Kápolnák útjától a Csempészek útjáig

2015. június 01. 12:23 - I ♥ NYUGAT

Fedezze fel a Nyugat-Dunántúl régió szépségeit kerékpáron nyáron is! Az első kerékpár megjelenése hazánkban Gróf Széchenyi István és báró Wesselényi Miklós érdeme, hiszen ők hozták haza a „Dandy Horse”-t, amit angliai tartózkodásuk idején ismertek meg. Napjainkra számos kerékpárút, túraútvonal hálózza be a régiót, festői tájak és látnivalók közt haladva. Aki kerékpározás közben elfáradt az a régió fürdőiben nyerhet testi lelki megújulást,valamint az éttermek, szálláshelyek, valamint borospincék nyitott kapukkal várják az érkezőket.

Imádkozni vagy csempészni, netán imádkozva csempészni, vagy önfeledten túrázni…nos mi is itt az összefüggés. Semmi bűnözés nincs a háttérben, csak számos szórakoztató túrázási lehetőség az Alpokalján. A térség falvainak összefogásával nagyszerű túra útvonalak kerültek kialakításra melyek gyalogosan, kerékpárral, lóval és némelyik autóval is végig járható. Ezek közül az egyik a Kápolnák útja, mely mintegy 30 km hosszan, Répcevistől, Sopronkövesdig kalauzolja a túrázókat. A kulturális program során Répcevis, Zsira, Und, Sopronhorpács, Völcsej, Lövő, Röjtökmuzsaj, Nagylózs és Sopronkövesd díszes kápolnáit lehet felkeresni. Ezen a hétvégén lehetőség lesz szervezetten is végig kerekezni a kijelölt útvonalon, szombaton június 06-án 9.00 órától indul a túra Répcevisről a Rózsafüzér Királynője kápolnától. A résztvevőkre az út során számos meglepetés program vár!

kep2_1.jpg
kép forrása: www.nyugatbringa.hu

Az érdekes nevű Csempész út, valóban az egykori csempészek útján halad, gyalogos és kerékpáros turistáknak egyaránt ajánlott, de lovasoknak illetve a nordic walking kedvelőinek is megfelelő terep. Az Undról induló kitáblázott helyi jelentőségű túraútvonal végpontja az ausztriai horvát település Malomháza, Kroatisch Minihof. Az út hangulatos, végig mezőgazdasági területek között kanyarog, hol aszfaltozott üzemi úton, hol gyepes-, hol hagyományos dűlőúton.
Ezeken kívül is számtalan izgalmas nevű, és tartalmas útvonal van, mint például a Szobortúra, amely során Sopronkövesdet és környékét lehet bebarangolni, vagy körbe kerekezni. Aki egy picit szeretne a túrázás során felfrissülni, annak javallott a Termáltúra, mely során a térség kiváló gyógy fürdőiben lehet újjászületni. A romantikus nevű Holdfény túra természetesen gyalogos túra, Sopronkövesd körüli erdőben halad.

Aki a szellemes nevű, és tartalmas túrákról szeretne bővebb információt kapni, megteheti itt: www.nyugatbringa.hu

Miért jó biciklizni? http://www.nyugatbringa.hu/?page=miert-jo-biciklizni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr97508868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása