Látogatás a Harrer Csokoládéműhelyben

2015. október 14. 07:31 - I ♥ NYUGAT

A következőkben a Barangoló család bejegyzéseit tesszük közzé, akik fenntartható módon, turistaként járják a Nyugat-Dunántúlt. Megosztják velünk tapasztalataikat, élményeiket, jó tanácsokkal látnak el minket. Ezúttal a Harrer Csokoládéműhelybe látogattak.

harrer_alexandra_maar.jpgKép@Facebook/Harrer_Csokigyár - Alexandra Maár

Mikor arról beszélgettünk Istvánnal, a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-Dunántúli Régió marketingvezetőjével, aki a Fenntartó család programunk kitalálója, szervezője és felelőse, hogy Sopronban lesz majd csokikóstolás a hétvégénkben, egy belvárosi kis csokiműhelyre gondoltam. Egy kis helyiségre, ahol majd épp hogy elférünk az apró üzletben a családommal. Egy öreg épület jelent meg a képzeletemben, pici ablakokkal, ahol a kirakatban a házi készítésű csokoládé hívogatja a turistákat, idős bácsi mutogatja hátsó műhelyében készült finomságait. Ehhez képest a következő helyre érkeztünk, mikor a megadott címre elmentünk:

Egész hétvégénkben azt hiszem, ez volt a legnagyobb meglepetés számomra!

A belső enteriőr sem kevésbé modern. Fiatalos pörgés, hatalmas forgalom, láthatólag a környék egyik legdivatosabb helye
A kóstolásra előre regisztrált vendégek 14.00-kor a különterem előtt gyülekeztek, ide mehettünk be vezetőnk invitálására. Egy kis terem, mely a cukrászat és a csokiműhely felé üvegfalakkal tárja elénk a valóságot: mi készül odabent? 
 
harrer_kiss_kornel_djklein.jpg
Kép@Facebook/Harrer_Csokigyár- Dániel Kiss Djklein

Természetesen minden szeglete úgy lett kitalálva, hogy a csokikóstolás a lehető legkényelmesebb és legpraktikusabb legyen. Kis tárolókban láthatjuk az eredeti kakaóbab szárított változatát, kóstolhatunk nyers kakaót, megértjük, miért csoki a fehércsoki. Házigazdánk egy nagy türelemmel megáldott hölgy volt, aki szemrebbenés nélkül terelgette a csoportunk azon tagjait, akik szülői kíséret nélkül jöttek a kóstolásra - láthatólag egy kislány szülinapi zsúrjának keretein belül. Sajnos a szülői kíséret ide nagyon hiányzott, mert a kislánykák nem nagyon bírtak ellenállni a kísértésnek, és akkor is kóstolni akartak, amikor direkt kérte a hölgy, hogy ne tegyék. Ez némileg megkavarta a szokásos menetét a vezetésnek, de a hölgy végig ura maradt a helyzetnek. 

Mivel ez a program volt az utolsó "teendőnk" Sopronban, igen izgultam, mennyi csokoládét esznek a gyerekek, ugyanis azzal nem számoltam, hogy szinte korlátlan mennyiségben lesz előttük minden. De mindenkit megnyugtatok, nem került veszélybe a hazautunk, és kellemetlenség sem történt az utazás során. Azt hiszem, a végére ők is megcsömörlöttek, és a csokiszökőkúthoz odakészített gyümölcsöket kezdték (magukban, csoki nélkül) falatozni. Ott nevettek rajtunk a többiek, hogy ember még ilyet nem látott, a csokiszökőkút nem is érdekli a gyerekeinket... hát igen, mert addig már annyira sok csokit ettek, hogy kellett az a kis kiegyenlítés a gyümölccsel.

Különleges, exkluzív, nem drága program Sopronban, ami belefér egy órába, és a belvárostól sincs messze? Gyertek el a Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely kóstolójára, és felejthetetlen élményben lesz részetek. Ne felejtsetek el előre regisztrálni!

komment
Címkék: csoki Harrer

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr327952196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása