Víz világnapja március 22.

2013. március 19. 14:54 - I ♥ NYUGAT

Ezen a napon a vízé a főszerep, ha csak egy kis időre is. A víz életünk egyik legfontosabb eleme, így megőrizzük, továbbadjuk, amit kaptunk. A vízről az élet, egy pohár víz vagy éppen a fürdők, esetleg a vízitúrák jutnak eszünkbe; számos kapcsolódási pont, a mindennapok apró pillanatai. Ezek a kapcsolódási pontok tetten érhetőek a Nyugat-Dunántúlon: vízitúra a Szigetköz gyönyörű ágrendszerében, a Rába vadregényes tájain, a Fertő nádasában vagy egy pohár friss víz Balfról, NaturAqua Zalaszentgrótról, Alpok-Aqua Horvátzsidányból vagy egy korty a Szigetközi Friss Vízből. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert fürdőkben is ejtőzhetünk kedvünkre, kínálat van bőven: Bükfürdő, Sárvár, Lenti, Győr, Celldömölk vagy éppen Zalaegerszeg.

Mosonmagyaróváron a Szigetközi Friss Víz egész napos programot szervez a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontban. ( www.aquakft.hu )

 

A Nyugat-dunántúli régióban több helyszínen várják az érdeklődőket a Víz Világnapja alkalmából. A Fertő- Hanság Nemzeti Park 2013. március 23-án Víz Világnapja túrát szervez, melyre várnak minden kedves természetkedvelőt ( www.ferto-hansag.hu).

A Sárvári Fürdőben 2013. március 22-én 10:00 11:30 és 14:00 kezdési időpontokban a vendégek megtekinthetik a gépházat is, így láthatják hogyan is kerül a víz a medencékbe! Előzetes bejelentkezés: 06/95 523 600 (www.sarvarfurdo.hu)

Szigetköz_Idill.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: víz világnapja

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr755148191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása