Bohém Bacchus, avagy mitől telik be a pohár?

2014. szeptember 03. 09:00 - I ♥ NYUGAT

Hát bizony a finom boroktól! Azaz borokkal! Elég csak ellátogatni a régió számos borünnepeinek, szüreti mulatságainak egyikére, ahol kulturális programok élvezete mellett kóstolgathatjuk a finom nedűket. Borünnep várja a látogatókat szeptember folyamán többek között Sopronban, Zalaegerszegen a Szigetközben és Kőszegen.

Idén Sopron történelmi belvárosában, a Fő téren várja az érdeklődőket a Kékfrankos Nyár záró rendezvényét, a Soproni Szüret Bor- és Gasztronómiai Fesztivál és Kézműves kirakodóvásár (09.05-07). A hangulatos vásári forgatagban teret adnak hazánk kézműves remekeinek, a legfinomabb soproni boroknak, pálinkáknak, gasztronómiai ínyencségeknek és mindemellett változatos programcsokor várja a kilátogató vendégeket a fesztiválszínpadon. Számos hazai sztárfellépő művész gondoskodik a jó hangulatról. Kicsik és nagyok együtt ünnepelhetik a szüreti időszak megkezdését a Kékfrankos Fővárosában.

VII. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték, Bor és gasztrofesztivál (09.03-07) Zalaegerszegen kínál látni- és kóstolni valót. Szüreti felvonulás, Bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, valamint könnyűzenei koncertek szórakoztatják a látogatókat Zalaegerszeg belvárosában.

Mosonmagyaróváron a Szigetköz ízei, Vármegye borai fesztiválon (09.12-14) hódolhatunk a bor élvezetének. A szervezők különös gonddal válogatják az eredeti magyar portékákat vásárra, a hagyományos előadásokat és játékokat gyermekrendezvényekre. A festői környezetben a már megszokott módon kiváló magyar borok és pálinkák sorakoznak fel a borfaluban, a vendéglátók hagyományos magyar ételekkel várják a rendezvényre látogató közönséget, az estéket pedig a legnépszerűbb magyar fellépők színesítik.

A Kőszegi Szüret (09.25-28) különlegessége, hogy a nemes nedűk mellett a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó zenéje is vidítja a lelket. A jókedvet fokozza a jelmezes felvonulás, ahol mókás jelmezt ölt a város apraja-nagyja. Emellett lesz népzene, néptánc, modern tánc és természetesen fúvószene és bor minden mennyiségben.

És bónusz-tippként egy igazi boros „csemege”: a PannoMánia – VIII. Kékfrankos Szakácskirály Választás és GasztroÜnnep (09.20) Sopronban, ahol a bor átlényegülésének lehetünk tanúi. Az isteni nedű nem a pohárba, hanem a finom bográcsételekbe és süteményekbe kerül, de mindez mit sem von le élvezeti értékéből.

Soproni Szüret 1 másolata.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: szüret bor

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr986640445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása