„Natúrpark Ízei” – Gasztronómiai Fesztivál, Orsolya napi vásár Kőszeg, Október 21-22.

2012. október 16. 10:58 - I ♥ NYUGAT

Az EDEN-díjas Írottkő Natúrpark és Kőszeg ősszel is kiváló kirándulási célpont. A Kőszegi-hegység erdeiben vezető túraútvonalak, az erdő csendje, a természet káprázatos őszi pompája mind kiváló alkalmat nyújtanak a feltöltődésre. Akárcsak a térség jellegzetes terménye, a szelídgesztenye, amiből – számos helyi termékkel együtt – ízelítőt kaphatunk az Orsolya-napi Vásáron.

Több száz éves hagyományokon alapul az október 21. (Orsolya-nap) körül megrendezésre kerülő Orsolya-napi vásár, mely a régi termény vásár újjáélesztése. Hajdanán Orsolya napon hajtották be a rideg tartásból az állatokat a téli szálláshelyre, ekkor volt Kőszegen a legnagyobb vásár ideje. Napjainkban Kőszeg és vonzáskörzetének jellegzetes őszi ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy, mint mézeskalács, helyi bor, gesztenye,  lekvár. A környékbeliek bemutathatják sütő-tudományukat, hiszen versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel, amelyek aztán meg is vásárolhatók. A vásár során a Jurisics tér újra élettel telik meg, visszaidéződnek a régi hagyományok, szabadban készült ételek illata vonzza az érdeklődőket. A rendezvényen a Natúrpark települések kézművesei, őstermelői, borászai, valamint az ország különböző területeiről érkező vásárosok mutatják be portékájukat. A vásár ideje alatt különböző művészeti együttesek, nemzetiségi csoportok szórakoztatják a nagyérdeműt. Gasztro-túrára fel, irány Kőszeg!

www.naturpark.hu

DSCF4465.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: nap Orsolya-

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr704851605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása