Virágzó Nyugat- Dunántúl III.

2013. május 06. 10:04 - I ♥ NYUGAT

„Miénk itt a rét!” – Madarak és Fák Napja a Kőszegi Tájvédelmi Körzetben

Itt a tavasz, amikor nemcsak a természet virágzik ki, hanem a Nyugat-Dunántúl is, hiszen a régió több települése is büszkélkedhet a „legvirágosabb település” címmel, melyet a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen nyertek el. Tavasszal természetesen virágba borulnak rétjeink, mezőink, arborétumaink, valamint a Fertő-Hanság és az Őrségi Nemzeti Park és az Írottkő Natúrpark csodálatos tájai is.

A Kőszegi Tájvédelmi Körzetbe invitáljuk a természetbarátokat 2013. május 10 – 11. között, amikor is a Madarak és Fák napján a „Miénk itt a rét!” program keretében ismerhetik meg a látogatók a tájvédelmi körzet értékeit. „Ma gyerünk a rétre, kedves / jóllakni napsugárral / illattal, méhdongással/ és jószagu, fiatal nyárral!” – szól Strém István költeménye. Lehet ellenállni egy ilyen kedves invitálásnak? A rendezvény helyszíne a Kőszeg melletti színpompás Alsó-rét, mely egy 2,5 km hosszú ösvényen járható be. Az ösvény állomásait táblákon elhelyezett madárképek hirdetik. A kevésbé sportosak egy 1,5 km-es rövidebb szakaszt is választhatnak. Május 11-én dotto kisvonat szállítja a helyszínre az érdeklődőket.
Tehát, irány a zöldbe a Madarak és Fák Napján!Írottkő Natúrpark2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr125283357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása