Szentivánéji álom- Sopronban

2013. május 13. 10:23 - I ♥ NYUGAT

2013. június 21 – 23.

Június 23-áról 24-ére virradó éjszaka, Szent Iván éj a legtöbb fény és a legkevesebb sötétség ideje, az év legrövidebb éjszakája, amit ősidők óta minden nép számon tartott, virrasztással és tűzgyújtással ünnepelt. Szentivánéj titokzatos értelmű népi virrasztás: a fény, az élet, a szerelem, a termékenység ünnepe, amit ma is megünnepelnek számos településen.

Sopronban például különleges szállodai ajánlattal. A 30. születésnapját ünneplő Hotel Sopron és Hotel Lővér szülinapi hétvégével várja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. 2013. június 21 – 23. között a két szálloda kedvezményesen kínál 1 vagy 2 éjszaka szállást, sok – sok soproni programmal: Lővér Zeneünnep, Vasfüggönytúra, Tündérfesztivál és Kékfrankosok éjszakája kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A jubileumra Budapestről élményvonatot indít a GySEV vasúttársaság Sopronba: a vonaton manók, tündérek várják az utazókat borral, süteménnyel. A szállodák „tündéri ajánlattal” kedveskednek a családoknak: minden 12 éven aluli gyerek, aki rendelkezik a Tündérfesztivál karszalagjával és pecsétjével, 2 éjszakát ingyenesen lakhat szülei szobájában. A Soproni Tündérfesztivál a gyermekek fesztiválja, melyen manók és tündérek népesítik be a várost. A változatos programok között lesz manómanufaktúra, tündérfodrászat, viselet- és táncbemutatók, próbatétel a Csillagösvényen és még sok-sok mesés kaland. A Kékfrankosok éjszakája a felnőtteknek kínál élvezetes programot tűzugrással, néptáncbemutatókkal, varázslatos borokkal.  

Kékfrankos_Nyár_Tűzugrás.bmp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr245297821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása