Ilyen lesz a Pannonhalmi Bencés Majorság

2014. június 30. 18:02 - A.g.o.r.a.

"Az ember lelkében éhes és keres, de nem szereti a direkt megszólításokat" - foglalja össze Várszegi Asztrik főapát a látogatóközpont létrejöttét. Pannonhalmán már egyébként is számos látogatóbarát intézmény készült el, mint a bemutató Gyógynövénykert, mely a júliusi Levendulahetek és a Gyógynövényhét izgalmas színtere, vagy az apátsági termékeket árusító bolt. Kulináris élvezeteket nyújt az Apátsági Pince, ahol remekbe szabott borkóstolókon vehetünk részt, nem is beszélve a Viator Apátsági Étterem modern, kellemes épületéről és frappáns étlapjáról, mely méltón tükrözi a hely szellemét.  

Pannonhalma2(650x433).jpg

Így épült  - Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Röviden ezt láthatjuk a Bencés Majorban: 

A városi piactér mellett álló régi majorsági épület a Széchenyi Terv keretében újul meg idén júliusban. Egyházi témájú kortárs kiállítások, cukrászda, rendezvényhelyszín, az előcsarnokban pedig egy Tourinform Iroda is lesz. A majorsághoz tartozó pincerendszerben a nagy sikerű Pannónia Szőlőskertje borászati kiállítást építik majd fel újra, belekukkanthatunk a majorsági gazdálkodás történelmi életébe is, és az Apátság eddig ki nem állított kulturális kincsiből is kapunk egy összefoglaló tárlatot. 

Itt pedig a hivatalos verziót láthatjuk, hang és füles be: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr556458301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása