„Rabul ejtő” múzeum – Szabadulós kalandjáték Sopronban

2014. szeptember 25. 08:48 - I ♥ NYUGAT

Ki ne emlékezne a gyerekkorban nem túl izgalmasnak tűnő múzeumokra, amikor még azt gondoltuk, hogy a kiállítások, tárlatok csak szemüveges, tudós arcú, komoly embereknek valók. Hát erről ma már szó sincs, hiszen az egyre vagányabbá váló múzeumosok és muzeológusok kreatív múzeumi kalandokkal csigázzák fel a látogatók érdeklődését. Itt van mindjárt egy rendhagyó program Sopronból!
A Zene fogságában szabadulós kalandjáték, melyet 2 – 6 fős csapatoknak, baráti társaságoknak kínálnak a szervezők a Soproni Múzeum közreműködésével. A helyszín egy régi, sötét szalon, a Liszt Szalon Sopronban, abban a városban, ahol Liszt Ferenc is többször megfordult és koncertezett. A nevét viselő szalon már egy ideje üresen áll, több lakat zárja az ajtókat. A játék során ezeket a lakatokat kell kinyitni, furfanggal, ügyességgel. Izgalmas kérdés, hogy vajon sikerül-e kijutni a Liszt Szalonból, a zene fogságából. Számos feladat - lakatfeltörés, számzár fejtés, rejtett tárgyak és a zeneszerző titkainak felkutatása - viszi közelebb a célhoz, na és persze a kijárathoz a vállalkozó kedvűeket. A cél pedig nem más, mint hogy a csapat minél előbb - de maximum egy órán belül! - kijusson a Liszt Szalonból, amihez logikai feladványok megoldása és a csapat tagjainak együttműködése szükséges. És mi történik, ha nem sikerül a megadott időre kijutni a zene fogságából? Akkor azért közbeavatkoznak a játékvezetők…
Hát ilyen kalandok után igazán nem mondhatja senki, hogy nem jó buli múzeumba járni!
Forrás: www.muzeum.sopron.hu

liszt_szalon_belso1resz_1027312_1646_n.jpg

 Forrás: www.muzeum.sopron.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr466729705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása