Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj

2014. november 10. 15:43 - I ♥ NYUGAT

Komolyan, borongón, de szeretettel telve, büszkén gondolunk Radnóti Miklósra, ki a nehéz pillanatokban is hazáját őszintén szeretve tudott írni. Magunknak érezzük műveit, életszerűségével és tiszta érzéseivel átéljük verseit. Tudjuk miről szólnak versei, mindenkinek megvan a köve, a saját és egyedi köve, melyre ráléptünk az iskolába menvén, hogy ne feleljünk aznap, mely messziről, fentről nem is látható. A bakter vagy az utcán hempergő házőrző pedig kedvességgel tölti meg szívünket.
Radnóti Miklósra emlékezzünk halálának 70. évfordulóján, november 9-én, legyünk büszkék bátorságára és látásmódjára, őrizzük a csodát, melyet verseivel ad nekünk. A Győr melletti Abdán járva keressük fel a Radnóti Miklós emlékhelyet, az évforduló kapcsán felújított szobor őrzi a híres költő emlékét, ahol utolsó útján örökre megpihent. Az abdai Radnóti- emlékhelynél, a Rábca töltése mentén biztosan eszünkbe fog jutni e pár sor:

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
radnoti_uj_fekvo_lead.jpg

Fotó: MTI/ Krizsán Csaba

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr196884123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása