A Te Bálintod!

2015. február 12. 09:52 - I ♥ NYUGAT

images_1.jpg

kép forrása:www.femcafe.hu

Jó hír a szerelemben élőknek, pár nap és ismét itt a várva várt Valentin nap. Bár kint még tombol a hideg, a perzselő vallomások és izgalmas randik napja ez. Cuki csoki szívek, vörös rózsák, édes plüssök és megannyi szerelmes ajándék hirdeti mindenütt az igaz szerelem halhatatlanságát. Szent Bálintról nevezték el ezt a napot a szerelmesek napjának, aki a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban.
Keresztény hitéért II. Claudius halálra ítélte, de kivégzése előtt, csodával határos módon visszaadta börtönőre vak leányának látását. A lánynak búcsúüzenetet küldött a Te Bálintod aláírással, valószínűleg így terjedhetett el a Bálint napi, angol fordításban Valentin napi üzenet.
Nyugat-Dunántúlon február 14-én több izgalmas program is várja a szerelmet ünneplőket, hisz talán a feledhetetlen program és élmény a legnagyobb ajándék.
A mosonmagyaróvári FUTURA Élményközpont Valentin napi FUTURA randevút szervez „élményközponti” pároknak. Ajándék 5D vetítés, páros élmények tűzön, vízen levegőben, különleges helyzetek, próbatételek és önfeledt játék várja a párokat.
A Hűség városában Sopronban rendhagyó idegenvezetés lesz, melynek témája szerelem, megtörtént esetek, híres soproni szerelmi históriák középkortól a második világháborúig Szerelmes Sopron címmel 16.00 órától.
Ismert költőnőnk Dukai Takách Judit Édes érzés című versének szép soraival kívánunk mindenkinek Boldog Valentin napot!

„Kinyílt szívem te előtted,
Melyből bőven megérthetted:
Hogy szeretlek halálomig,
Míg a szívem szét nem omlik.”

10463897_649919391802260_1621384555199774808_n.jpg
kép forrása: www.facebook.com

Bővebb információ:

http://itthon.hu/nyugatdunantul/nyugat-dunantul/-/netaview/1648393/futura-interaktiv-termeszettudomanyi-elmenykozpont

Szólj hozzá!
Címkék: Valentin

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr607163887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása