„Natúrpark Ízei”, Orsolya napi vásár

2015. október 19. 10:34 - I ♥ NYUGAT

  1. október 24-25. Kőszeg, belváros.

A "Natúrpark Ízei", Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre. Október vége a betakarítás, a szüreti idő vége. Hajdanán Orsolya napkor hajtották be a rideg tartásból az állatokat a téli szálláshelyre, ekkor volt Kőszegen a legnagyobb vásár ideje. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark 16 településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak. A vásár alkalmából Ízek az Natúrparkból címmel sütemény-, lekvár és gyümölcs minden felhasználási, tartósítási formájának versenyét is meghirdették a civil főzőverseny mellett. A hangulatról a környékbeli művészeti egyesületek gondoskodnak kulturális műsoraikkal. A színes vásári forgatagban a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadási napot tart.

orsolya1.jpg
kép forrása: Jurisics- vár Művelődési Központ és Várszínház

 

Tipp: Egyél-igyál sajátból!
A szervezők, a hagyományápolás, a kóstolt termékek megbecsülése, és környezetvédelmi szempontok alapján akciót hirdetnek a vendégek részére, hogy hozzanak magukkal saját, nem eldobható poharat, tányért, evőeszközt!

orsolya2.jpg

kép forrása: Jurisics- vár Művelődési Központ és Várszínház

orsolya3.jpg

kép forrása: Jurisics- vár Művelődési Központ és Várszínház

Bővebb információ:

http://itthon.hu/uti-tippek/-/netaview/1328633/naturpark-izei-gasztronomiai-fesztival-orsolya-napi-vasar

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Orsolya-nap

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr677989543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása