Aktív tavaszvárás Zalaegerszegen

2014. március 05. 09:09 - I ♥ NYUGAT

„Gondunkat – bajunkat akasszuk a szegre, irány a virágos Zalaegerszegre!” E mottó jegyében kerekedjünk fel Zala megye székhelyére, ahol számos aktív és főként „zöld” kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk tavasszal.
Zalaegerszeg több kisebb folyó és patak találkozásánál alakult ki, a várost hatalmas összefüggő erdők szegélyezik, ahol kiváló kirándulóhelyek bújnak meg. Az Alsóerdő a környék legjelentősebb kiránduló célpontja. Az erdőrész végén található az Aranyoslapi–forrás, amely a városközpontból közúton és kerékpárúton is megközelíthető. A forrás a város történetében is fontos emlék, már egy 1381-ben kelt oklevél is említi. A környékbeli erdőkben kellemes sétautak várják az ide látogatókat. Ugyancsak az Alsóerdő területén az Azáleás völgy kínál tavasszal csodálatos látnivalót a kirándulók számára. Az öt rododendron-fajtából álló növény együttes májusban borítja virágba a tájat. Az Azáleás-völgy mellett Kígyó-, illetve Róka-völgynek nevezett 24 hektáros területen még számos betelepített fafajta ad arborétum jelleget a vidéknek. Az Alsóerdő felett, a bazitai tetőn áll a 95 m magas, kilátóként és kávézóként üzemelő TV-torony, ahol 53 m-es magasságban körpanorámás presszó működik. Innen szép kilátás nyílik a városra és a zalai dombokra. Zalaegerszeg északkeleti határában kedvelt kirándulóhely a Csácsi arborétum, melyben a hazai fafajok mindegyike megtalálható.

A kirándulások mellett érdemes felkeresni a Gébárti-tavat, a fedett termálfürdőt, melynek különlegessége a hang- és fényterápiás medencék, a Kézművesek Házát vagy a Göcseji Falumúzeumot. A horgászoknak a Gébárti-tó mellett a környék számos kis tava kínál kikapcsolódást.

azalea_kicsi.jpgForrás: Tourinform Zalaegerszeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr645822064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása