Az idei év bőséges díj-termést hozott a Nyugat-dunántúli régió turisztikai szolgáltatóinak, aminek különösen örülünk, hiszen az elismerés a szolgáltatások magas színvonaláról tanúskodik, ez pedig – reményeink szerint – még több turistát csalogat amúgy is népszerű régiónkba.
Korábban már köszönthettük az év turisztikai díjazottjait: Gál Imrét, az „Év autóbuszos személyszállítóját”, Pető Istvánt, az „Év gasztronómusát”és Szommer Ildikót, az „Év fesztiválszervezőjét”. Az Utazás Kiállítás kapcsán pedig 9. alkalommal került átadásra a Magyar Turizmus Minőségi Díj. Az idén első alkalommal díjazottak között találjuk a győri Eto Park Hotelt, valamint a soproni Deák Éttermet, a korábbi évekhez hasonlóan pedig idén is elnyerte az elismerést a bükfürdői Hotel Caramell.
Friss elismerésekben sem szűkölködünk. A szálláshelyek közül tarolt a sárvári Spirit Hotel, mely idén másodszor nyerte el a legkiválóbb márkákat elismerő Superbrands díjat. A luxushotel 2013-ban az első vidéki wellness szállodaként nyerte el az elismerést, de idén is számtalan díjat söpört be: a Gault&Millau kalauz a legjobb wellness hotelnek választotta, a TripAdvisor pedig az év legjobb hazai vidéki szállodájának.
A FATOSZ az „Év Falusi Vendégfogadója” díjat a Fertőhomoki Márk Vendégház tulajdonosának, Márk Attilánénak ítélte. A Fertő-parti vendégház csendes, nyugodt környezetben várja a pihenni vágyókat, sőt különlegességgel is szolgál. A ház specialitása a dióból és zöld dióból készült termékek, mint pl. zöld dió befőtt vagy zölddió lekvár, melyek nem csak megkóstolhatók, hanem meg is vásárolhatók.
Kerek számnak örülhettünk a falusi vendéglátás berkeiben, hiszen régiónk szolgáltatójának adták át az 500. napraforgós nemzeti tanúsító védjegytáblát. A védjegy jogosultja a Faluszéli Tóthék Háza lett Szentkozmadombján, Göcsej szívében. A napraforgós minősítő rendszer egyre ismertebb a tudatos turisták körében: hiszen a napraforgó egyet jelent az ellenőrzött színvonalú, minőségi falusi turizmussal.